Zo kun je online extra geld verdienen

Financieel onafhankelijk, dat klinkt best interessant. Toch? Niet meer verplicht hoeven te werken voor je geld, maar echt omdat je het leuk vindt. Steeds meer mensen verdiepen zich in het creëren van lagere lasten. Besparen, besparen, besparen. Maar waarom alleen kijken naar de uitgaven, als je je juist ook kunt focussen op datgeen wat er binnenkomt? Daar valt nog meer te halen. Tijd om online geld te verdienen en financiële rust te creëren!

Start met beleggen

Steeds meer mensen beleggen. Zeker in het eerste kwartaal, waarin de beurzen kelderden door het Coronavirus. De bekende online broker DEGIRO kende zelfs een wachtlijst van 30.000 mensen! Inmiddels is de grote gekte weer afgelopen en kun je je weer inschrijven zonder lang te hoeven wachten.

Schrik niet van het woord beleggen. Het klinkt enger dan het daadwerkelijk is. Je kunt beleggen in losse bedrijven, maar ook in indexfondsen. Met zo’n indexfonds koop je een aandeel in honderden bedrijven. De kans dat zo’n “aandeel” snel inzakt is wat lager, dus loop je minder risico. En beleggen doe je immers voor de lange termijn.

Let op: je kunt (een deel van) je inleg verliezen

Start een webshop of blog

Heb je een passie voor schrijven? Maak je zelf leuke kleding of accessoires of wil je je richten op een specifieke niche, zoals marketing of video’s maken? Je kunt geld verdienen met een website. Dat kan door producten te verkopen, maar ook door bloggen. Bedrijven willen maar wat graag met bloggers samenwerken om te linkbuilden. En met Google Adsense kun je advertenties laten weergeven. Kost jou niks, het levert zelfs geld op!

Start je eigen YouTube kanaal

Nog een leuke manier om online bij te verdienen is door middel van het maken van video’s. YouTube beloont veelbekeken YouTubers met een beloning per x aantal views. Zorg wel dat je voor een niche kiest, zodat mensen weten wat ze van jou kunnen verwachten. Zo hecht je mensen aan je kanaal en kun je beginnen met geld verdienen.